Ons Jubileumbier (Weizen Chocolate Doppelbock). Niet omdat wij als brouwers zoveel jaar actief zijn maar omdat wij beide in 2017 Abraham hebben gezien. En “50 + 50 = 100” vandaar de naam “Centennial”. Dit bier is een stevige Weizen Doppelbock waarbij wij tijdens het brouwen substantieel meer chocolademout hebben gebruikt. Bij het inschenken vormt zich een mooie romige licht beige/bruine schuimkraag.
Karakteristieken:
Neus: |
Beetje weeïg, licht kruidnagel, chocolade, iets fruitig. |
Smaak:
|
Romige schuimkraag, chocolade, rood fruit, zoetje, volle body, alcoholwarmend, licht bittertje. |
Nasmaak: |
Chocolade, kruidig, licht zoetje overgaand in een bittertje. |
|
Specificaties:
Alcohol percentage (%): |
8,5 |
EBC (kleur): |
~184 |
EBU (bitterheid): |
~17 |
Aanbevolen drinktemperatuur (ºC): |
7-12 |
Brouwlocatie: De Centennial is door BE+ER gebrouwen in de ketels van de Noord-Hollandse Bierbrouwerij te Uitgeest.
|
Gebruikte ingrediënten:
Water |
|
Mouten: |
Pilsmout, tarwemout, caramunichmout, chocolademout, special-b-mout |
Hoppen: |
Hallertau Perle en Hallertau Hersbrücker |
Gist: |
Bovengistend, ongefilterd. |
Allergenen-info: bevat gluten, drop , laurier.
|
|